Porselen Uygulaması

Porselen disler

Porselen Kron Nedir?

Çeşitli nedenlerle madde kaybının aşırı olduğu dişlere uygulanan kaplama işlemi porselen kronlarla yapılır. Porselen kronların amacı dişlerin korunmasıdır. İşlem dişin üzerine, diş şeklinde materyallerin kaplanması ile gerçekleştirilir. Porselen kronlar dişlere zarar vermediği gibi aksine ömrünün uzamasını sağlar.

Dişlerin Kaplanması Nedir?

Estetik sebeplerden dolayı dişler kuronlanabilir yani kaplanabilir. Bu işlem diş hekimi tarafından hastaya önerilir ve hastanın isteği doğrultusunda gerçekleştirilir. Porselen kuronlama işleminde dişin üzeri diş şekli verilmiş, zararsız ve dişin ömrünü uzatan materyaller ile kaplanır.

Zirkonyum Destekli Kron ile Metal Destekli Kronun Farkı Nedir?

Zirkonyum ve metal malzemeden oluşan kuronların yerleştirilmesi için kesilecek diş miktarı ortalama olarak aynıdır. Metal destekli kuronların alt yapısı gri metaldir. Bu malzemenin zirkonyuma göre dayanıklılığı daha fazladır. Ancak estetik açıdan bakıldığında diş eti yapısı ince olan hastalarda gri bir yansıma görülebilir.

Zirkonyum destekli malzemeden oluşan kuronların yapısında zirkonyum denilen beyaz bir madde vardır. Diş etindeki aynı gri yansıma bu kuronlarda görülmez.

Zirkonyum ve metal destekli malzemeden oluşan kuronların her ikisi de porselen malzeme ile kaplanır.

Kökü Alınmış veya Madde Kaybı Çok Olan Dişler Kaplanabilir mi?

Bir dişe kaplama işlemi yapılabilmesi için kurona destek olacak yapısının bulunması gerekir. Dişin çürük olması ya da bu yapının bulunmaması halinde dişe kanal tedavisi uygulanarak post & core adı verilen bir alt yapı oluşturulabilir.

Köprülerin Ömrü Ne Kadardır?

Porselen köprülerin ömrü ortalama olarak 5 yıl ile 7 yıl arasındadır. Hekim kontrollerinin düzenli olarak yaptırılması ve günlük bakımlarının yapılıyor olması bu sürenin uzamasını sağlar.

Diş Cerrahisi

İletişim

× Bize WhatsApp İle ulaşın